12.10.2017

Георг Георгиев участва в дебат на тема “(Пре) моделирай България! (Пре)моделирай Европа!”

Председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев участва в дебат на тема “(Пре) моделирай България! (Пре)моделирай Европа!”, организиран от фондация “Фридрих Науман”.

“Българите, и особено младите хора, трябва със самочувствие да работят за бъдещето на България. Нека бъдем по-малко скептични, нека осъзнаем позитивните промени, които се случват в страната ни и да надградим и премоделираме това, което считаме, че има нужда от подобрения”, призова Георг Георгиев.

Председателят на МГЕРБ заяви пред присъстващите, че приветства подобни събития най-вече защото те дават възможност за директна връзка между политиците и младите хора. „Така от една страна младите придобиват по-добра представа за това как функционира политиката, от друга - политиците получават обратна връзка за визията на младите за България“, отбеляза той.

Георгиев бе говорител в панела „(Пре)моделирай България!“ заедно с представители на БСП и ДПС. В рамките на панела трима младежи представиха резултатите от проведен по-рано тази година петдневен младежки семинар. Данните сочат, че за да изградят живота си в България, младите хора желаят и очакват промени в: образованието, борбата с корупцията, здравеопазването и съдебната система.

< Назад