11.05.2019

ФК „Пирдоп” спечели тринадесетия футболен турнир за купата на ГЕРБ в Пирдоп

Структурата на ГЕРБ в Пирдоп организира традиционния турнир по футбол за купата на ГЕРБ – Пирдоп за тринадесети път. В него взеха участие 16 мъжки отбора от общините Пирдоп, Златица, Челопеч, Елин Пелин, Мирково, Копривщица и Панагюрище. Събитието премина при голям интерес от жители и гости на Пирдоп и събра  повече от 1000 зрители в дните от 7 до 10 май.

През всеки от четирите дни на турнира се изиграха по 4 двубоя, като схемата беше изготвена на директна елиминация. Шампион на турнира по футбол за купата на ГЕРБ – Пирдоп стана отборът на ФК „Пирдоп”, който на финала победи „Мирково ветерани” с 2:1. Трети се нареди тимът на ФК „Паскал”, а четвърти – СУ “Саво Савов”. Голмайстор на турнира е Пламен Георгиев от отбора на ФК „Пирдоп” с 9 гола. За най-добър вратар беше избран Иван Велин от „Мирково ветерани”.

На финала на турнира присъстваха Валентин Милушев и Васил Цветков – народни представители от ГЕРБ-София област, Генчо Герданов – кмет на община Копривщица и д-р Иван Стойнов – общински ръководител на ГЕРБ в община Златица. На събитието бе и общинската структура на ГЕРБ в лицето на общинския ръководител Донка Бикова, организационният секретар Георги Чобанов и членовете на общинското ръководство Мария Шентова и Тодор Велчев.

Купата на ГЕРБ-Пирдоп и парична награда бяха връчени на шампиона на турнира от народния представител Валентин Милушев, който поздрави всички футболисти и присъстващи и изказа задоволство от провеждането на турнира по футбол вече за тринадесети път.

„Подобни инициативи винаги са били част от политика на ГЕРБ за развитие на спорта и насърчаване на младото поколение да водят активен начин на живот“, заяви Донка Бикова. Тя посочи, че турнирът се е превърнал в традиция за Пирдоп и се очаква с интерес от обществеността на града.

Народният представител Васил Цветков заяви, че спортът е изключително важен за здравето на децата и адмирира структурата на ГЕРБ в Пирдоп, която реализира такива инициативи, защото младите хора са бъдещето на България.

 

 

 

< Назад