09.12.2018

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Ковачев присъстваха на конгреса на Християн-демократическия съюз в Хамбург

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и д-р Андрей Ковачев взеха участие на конгреса на Християн-демократическия съюз в Хамбург. По време на него за лидер на партията и наследник на канцлера Меркел бе избрана Аннегрет Крамп-Каренбауер.

„Като министър-председател на провинцията Заарланд в недалечното минало по нейно време бяха върнати в своите страни най-много хора, които нямат право да остават на територията на Германия. Тя има сериозни заслуги за това и се надявам, че на федерално ниво, пък и в Европа ще продължи с тази линия. Преди изборите тя сподели, че трябва да има по-ясна и твърда политика по отношение на Русия и единна политика на Европа. Посланията й на конгреса бяха в посока икономиката, запазване на растежа в Европа и инвестиране в нови технологии. В този смисъл няма изглед за сътресения, а плавен преход между председателството на Меркел и Каренбауер“, сподели д-р Ковачев, който е и зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП.

Очакванията към Аннегрет Крамп-Каренбауер са да възстанови доверието на гласоподавателите, като се очаква посоката на политиката й да е за обединяване на страните от ЕС около общия интерес. „Трябва да се обединим в това, че около нас има глобални предизвикателства като промените в САЩ, ситуацията в Африка и Близкия Изток, мигрантите, Русия, положението в Украйна и Западните Балкани. Всички тези предизвикателства са огромни и само ако сме единни ще имаме спокойствие и сигурност. Европейските граждани очакват от ЕС да гарантира физическата, социалната сигурност и здравето им. Новият председател има и задачата да обедини и двете крила на партията“, каза още Андрей Ковачев.

< Назад