16.02.2016

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков връчи годишните награди на списание Бизнес клуб

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков връчи годишните награди на списание Бизнес клуб. Събитието се проведе в  Централния Военен Клуб  в София, на него присъстваха  над 300 представители на български и международни бизнес и браншови организации, представители на държавната и общинските власти.

Андрей Новаков награди Института по системно инженерство и роботика при Българската академия на нaуките (ИСИР-БАН) за спечелен проект  “Норвежкият опит за устойчива енергетика и околна среда в България-Повишаване на административния капацитет на българските държавни и местни власти“ на стойност 153 673,73 лв., финансиран по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“.

По време на събитието евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП подчерта, че образованието и иновациите са бъдещето на страната ни. „Правителството  на Бойко Борисов отделя голяма внимание на образованието, защото именно то  води до висок ръст на икономиката“, заяви той.

Новаков изказа възхищението си от големия блой патенти на учените от БАН. „ В Българската академия на нaуките има много млади изобретатели, които съм сигурен, че благодарение на научните си проекти ще прославят страна ни“, категоричен бе той. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП призова младите учени да се възползват от възможностите, които предлага програмата хоризонт 2020 за научни изследвания и иновации.

 

 

 

 

< Назад