16.02.2018

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Заслужено Велико Търново е сред петте града в официалния календар на българското председателство

„Заслужено Велико Търново е сред петте града в официалния календар на българското председателство. Освен отличното местно управление, впечатлява интересът на  великотърновци към европейските теми като европредседателството, бъдещето на Европа, влизането в Еврозоната и други.“Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с над 100 граждани във Велико Търново в четвъртък, 15 февруари 2018 г.

Основната тема на разговора бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, а присъстващите се интересуваха и то последните развития около Брекзит, ратифицирането на Истанбулската конвенция и отговора на Европа на сепаратистките движения. Дискусията се проведе в сградата на общината на старопрестолния град, в който българският евродепутат има информационен офис.

„Велико Търново ще е домакин на първата по рода си среща на националните съвети на общините на страните от ЕС. Това е много добра възможност да представим града ни не само в историческа и кутурна перспектива, но и като водещ в Европа по регионални политики,“ заяви кметът на Търново инж. Даниел Панов, който е председател на националното сдружение на общините в България.

В срещата се включиха областният управител на Велико Търново Любомира Попова, зам.-кметовете Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков, общински съветници, директори на училища, представители на академичната общност в града, както и млади хора от цалата област.

< Назад