06.12.2017

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Развитието на дигиталните технологии върви ръка за ръка със свободното движение на данни в Съюза

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна полския министър на дигитализацията Кристоф Шуберт във вторник, 05 декември в Брюксел. Двамата обсъдиха основните законодателни актове на Еврокомисията в сферата на Единния дигитален пазар.

 

" Развитието на дигиталните технологии върви ръка за ръка със свободното движение на данни в Съюза. То е основата върху, която се изгражда дигитализацията на нашия континент. Данните имат пряко отношение за създаването на нови услуги, нови възможности за бизнеса и потребителите, решенията за умен транспорт и инфраструктура и т.н. Важно е да работим бързо и качествено по този Регламент." коментира Ева Майдел по време на двустранната среща.

 

Кристоф Шуберт и Ева Майдел обсъдиха предстоящото председателство на България, подготвеността на бизнеса за прилагането на Основния регламент за защита на личните данни, както и тристранните преговори по Регламента за личното пространство онлайн, които се очакват да започнат още този месец.

 

< Назад