19.04.2019

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): ГЕРБ е единствената партия, която пое конкретни ангажименти за образованието и ги изпълнява

“Образованието трябва да бъде приоритет на приоритетите за всяко едно управление, защото е основата за всички прогресивни процеси в едно общество. ГЕРБ е единствената партия, която пое конкретни ангажименти за образованието и ги изпълнява. Правителството инвестира не само в обновяване на инфраструктурата, но подобряването на условията на работа на учителите и престижа на професията. За две години започват да се виждат резултати от приоритизирането на образованието и това се отчита от последния експертен мониторингов доклад на сдружение Образование България 2030.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на граждански диалог на ГЕРБ „Европа в нашия дом“ в София на 18 април 2019 г.

„През 2015 г. обединихме граждански, публичен и частен сектор в Сдружение „Образование България 2030“, поставяйки си ясни цели – до 2030 г. в България всички млади да са завършили средно образование, да са функционално грамотни и всеки да намира успешна реализация скоро след завършване. За трите изминали години има положително развитие и по трите цели, но са нужни още много усилия и инвестиции. Вярвам, че тази последователност може да бъде осигурена само от ГЕРБ.“ Това допълни Ева Майдел, която е инициатор и съосновател на Образование България 2030.

На събитието взеха участие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и председателят на комисията по образование и наука в 44-ото НС Милена Дамянова.  „Европа в нашия дом“ е платформа за граждански диалог на ГЕРБ, която включва дискусии в различни градове в България със заинтересовани страни и граждани по различни общественозначими теми.

 

 

 

< Назад