21.01.2019

Евродепутатът Емил Радев се срещна със силистренски ученици, които работят по Програма за училища-посланици на ЕП

Предизвикателствата пред Европейския съюз, свързани с миграцията и Брекзит, бяха във фокуса на срещата на Емил Радев с ученици от град Силистра. Българският евродепутат откликна на поканата от СУ „Никола Вапцаров”, което  работи по Програма за училища-посланици на Европейския парламент.

Учениците, които са част от тази образователна инициатива на ЕП, използваха възможността да зададат своите въпроси на Емил Радев. Младежите демонстрираха активна гражданска позиция и интерес към дневния ред на Европарламента и механизма на работа в институцията.

Учениците запознаха евродепутата с интернет страницата, която са създали и в която отразяват дейностите си по Програмата за училища-посланици на ЕП.

Емил Радев им пожела да бъдат все така активни в стремежа си да се информират, да познават правата и задълженията, които произтичат от европейското гражданство. „Пътувайте, вземете най-доброто от възможностите за образование в ЕС, непрекъснато развивайте своя потенциал, но не забравяйте, че с качествата и енергията си можете много да допринесете за развитието на България”, изтъкна евродепутатът в разговора си с младежите.

< Назад