06.09.2017

Евродепутатът Емил Радев, народни представители и съветници поздравиха жителите на Аврен за празника на общината

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и д-р Руслан Тошев и председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов бяха сред официалните гости на празника, с който община Аврен чества 34 години от създаването си. Събитието уважиха също кметовете на Ветрино, Долни чифлик и Девня - Димитър Димитров, Красимира Анастасова и Свилен Шитов, общински съветници, представители на институции и множество граждани.

Кметът на Аврен Емануил Манолов приветства жителите и гостите на общината, които се събраха на площад „Ефр. Иван Арабаджиев“. „Аврен отбелязва своя празник в деня на Съединението. Нека бъдем единни и да даваме най-доброто от себе си”, пожела Манолов. Той увери, че общинската администрация ще продължи да подобрява средата за живот, изграждайки нови улици и паркове, детски площадки и спортни обекти, да подкрепя развитието на талантливите деца на Аврен, да насърчава опазването на традициите и популяризирането на народното творчество.

Присъстващите гости отправиха пожелания за здраве и благополучие на всички в общината.

Поздравителен адрес по повод празника бе изпратен от министър-председателя Бойко Борисов, който пожела на жителите на Аврен да бъдат „все така предприемчиви, трудолюбиви и упорити за успешното развитие на родния си край”.

Официалната церемония започна с поднасянето на цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. Тържествата завършиха с празничен концерт с участието на Поли Паскова и ансамбъл „Чинари”.

 

< Назад