15.08.2018

Евродепутатът Емил Радев, народни представители и общински съветници от ГЕРБ почетоха празника на Варна

Организацията на ПП ГЕРБ-Варна почете празника на морската столица, който съвпада със Свето Успение Богородично. Тържествата започнаха с  архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, след което на централния площад „Св. Св. Кирил и Методий” бе издигнат флагът на града. По традиция литийното шествие с чудотворната икона на Св. Богородица бе поведено от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и кмета на Варна Иван Портних, който е и областен координатор на  ГЕРБ.

Сред официалните лица на церемонията бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, народните представители от ГЕРБ Таня Петрова и д-р Емилия Милкова, областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и общински съветници от ГЕРБ. На събитието присъстваха също районни кметове, представители на ВМС, на държавни и общински институции, дипломати, както и много граждани.

Богатата празнична програма ще продължи с детски спектакли, много забавления и концерти, а от 17 до 20 ч. на входа на Морската градина ще бъде изложена купата на Световното първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия.

Около 23:20 ч. ще започнат празничните илюминации по повод Деня на Варна.

< Назад