06.09.2020

Евродепутатът Андрей Новаков посети Русенска област

Евродепутатът Андрей Новаков посети Русенска област. Визитата му започна от гара Бяла, където заедно с кмета Димитър Славов и народния представител Пламен Нунев направиха преглед на новостроящия се културен център на гара Бяла и музей на восъчните фигури. Напредва и строителството на спортната зала в град Бяла, а детска градина „Пролет“ се рехабилитира по ПУДООС. В програмата бе предвидена и кратка работна среща с ръководството на ПП ГЕРБ Бяла, общински съветници и кметове на населени места. Преди обяд в община Ценово бе предвидено посещение на селата Джулюница и Долна студена. Андрей Новаков подари музикална уредба на читалището в Джулюница. Посетиха и изцяло обновената Детска градина „Щастливо детство“ в Долна студена. С общинско финансиране на стойност 124 000 лева е извършен пълен ремонт на детското заведение.
В Русе евродепутатът, заедно с народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, посетиха сградата на БУЛРИС, в която са инвестирани европейски средства и разговаряха с директора Валентин Христов.
Бе направен и преглед на крайбрежната зона, обновена с три проекта, стартирали през 2017-та година и финансирани от ЕС. „Най-сетне Русе се отваря към Дунав. Откритa преди дни, обновената крайбрежна зона е мечта на русенци повече от 30 години, а само за последните три тя вече изглежда така: ново пристанище, повече място за разходки, нови алеи и места за отдих, две амфитеатрални сцени за концерти, детски площадки, фитнес. Всички с ново осветление и видеонаблюдение. Това се случи, благодарение на ГЕРБ. Трудът на хората заслужава уважение, независимо от цвят, партия, мандат“, заяви Андрей Новаков. По думите му, когато се работи качествено, това се вижда. „Тогава е и лесно да завършиш нещо, започнато от друг“, каза още Новаков.Той посети и обновения Пантеон на възрожденците, също реконструиран по европейски проект. А по-късно бе проведена и работна среща с актива на общинската структура на ПП ГЕРБ.„Андрей Новаков винаги е бил близо до Русе и русенци, затова е добре дошъл отново!“, заяви Пламен Нунев.

< Назад