28.07.2016

Ева Паунова връчи отличия на участниците в Детски лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“

„Изключително важно  е да развиваме разнообразните таланти на децата и да ги насърчаваме да преследват своите интереси - това е част не само от обучението, но и от личностното израстване на нашето бъдещо поколение.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на закриването на Детския лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“, организиран от район „Студентски“. Събитието, което се проведе на 28 юли 2016г. във във FUNtasy Ring Park (Sofia Ring Mall), отбеляза завършека на дванадесетото издание на детския лагер.

Лагерът се провежда по инициативата на кмета на район „Студентски“ Димитър Дилчев и заместник-председателя на Държавната агенция за закрила на детето Велина Белева със съдействието на Националната спортна академия. Ева Паунова връчи грамоти на децата, участвали в лагера, и поздрави организаторите за пълноценната и обогатена програма. „Чудесно е, че редом със спортните занимания, децата могат да се включат в курсове по изкуство и езици. Този летен лагер спомага всестранното развитие на учениците и се радвам, че се е превърнал в традиция“, коментира българският евродепутат, чийто основен приоритет е подкрепата за младите и качественото обучение и образование.

Детският лагер по изкуствата и спорта е изцяло безплатен и беше достъпен за над 130 деца от цяла София. Програмата включва занимания по бейзбол, крикет, ръгби, хокей на трева, футбол, голф, бадминтон, катерене. Тази година бяха включени и културни занимания - приложни изкуства, еко ателие, курс по английски и фолклорика (народни танци, обичаи и традиции).

< Назад