28.11.2015

Ева Паунова участва в среща на Членския съвет на Европейското международно движение (EMI)

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова взе участие в среща на Членския съвет на Европейското международно движение (EMI) - най-голямата асоциация на НПО в Европа.  По врема на срещата Паунова представи и защити пред представители на националните съвети на EMI от над 14 страни като Германия, Норвегия, Финландия, Франция, България и др. позицията на организацията, озаглавена „Работни места чрез дигиталния икономически модел“.

 

Документът бе иницииран по време на среща на Политическата комисия на EMI за работни места и растеж през септември 2015 г. на същата тема със специален гост  Аура Сала, член на кабинета на зам.-председателя на ЕК Юрки Катайнен. Позицията на EMI привества усилията на ЕК, свързани със завършването на единния цифров пазар, наблягайки на ползите за потребителите в Съюза и насърчаването на по-обединена Европа. Паунова коментира, че дигитализацията и електронното управление предоставят допълнителни възможности за преборване с демократичния дефицит и засилване на гражданското участие.

 

Позицията ще бъде гласувана на 8 май 2016 г. по време на Федералната асамблея на EMI в Холандия. Заседанието на Членския съвет на EMI се проведе в петък, 27 ноември 2015 г. в Европейския парламент в Брюксел. Срещата бе предшествана от заседнание на борда на организацията, на която евродепутатът е заместник-председател и среща на Политическата комисия на EMI за работни места и растеж, председателствена от Паунова. В заседанието участваха още председателят на организацията Йо Лайнен и новоизбраният генерален секретар Петрос Фасулас.

 

< Назад