29.06.2016

Ева Паунова: Чуждестранните инвеститори определиха България като „Швейцария на Източна Европа“

„Чуждестранните инвеститори определиха България като ‘Швейцария на Източна Европа’. За пореден път промотирахме страната ни като бизнес дестинация и започнахме нови партньорства“, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по повод състоялите се на 28 юли 2016г. срещи между международни консултантски компании в Белгия и бизнесмени от Хасково. Бизнес делегацията, която проведе двудневно работно посещение в Брюксел по покана на Паунова, осъществи редица контакти и се информира за възможностите за разширяване на своите дейности в областта на строителството, недвижимите имоти, земеделието, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и др.

Жозеф Феймонвил, член на  Европейския икономически сенат и изпълнителен директор на THG Group, определи България като силно атрактивна бизнес дестинация за чуждестранни компании и инвеститори. „Условията за развиване на търговска и производителна дейност във Вашата страна са уникални както в Европа, така и на Балканите. Важно е да маркетирате тези предимства, като благоприятните данъчни условия и ниските разходи за работодателите“, посочи той.

По време на срещата с д-р Гивон Он, директор връзки ЕС - Азия на Европейската група за политически анализи, българските бизнесмени бяха запознати с възможностите за прилагането на нови технологии в техните предприятия. „Чрез прилагането на иновативни решения, компаниите могат да намалят разходите за производство с до 90%. Ето защо е важно България, където има изобилие от специалисти в ИКТ сферата, да се ориентира към „умните“ технологии“, заяви г-н Он, като подчерта значителния интерес на Корейските инвеститори в страната ни.

< Назад