06.05.2019

Емил Радев поздрави жителите на добричкото село Стефаново за 6 май

Нека с. Стефаново се радва на повече млади хора, на благоденствие и добри дни, пожела кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Емил Радев, който бе гост на празника на добричкото село, заедно с народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова. Сред гостите на тържеството бяха и зам.-областните управители Красимир Николов и Живко Желязков и председателят на Общинския съвет на община Добричка Пламен Станчев.

„Бъдете здрави и нека помним славните дела на българските войни, изпълнили дълга си в името на родината”, пожела вицеадмирал Манушев, който е и областен координатор на ГЕРБ-Добрич. Той приветства жителите на селото по повод празника им, който съвпада с Гергьовден и Деня на храбростта и българската армия.

Кметът на Стефаново и общински ръководител на ГЕРБ в община Добричка Марин Хаджийски запозна гостите с европейските проекти, реализирани в селото. „Европейската солидарност е ценна подкрепа за местния бизнес и реална възможност за благоустрояване в малките населени места. Чрез Програмата за развитие на селските райони през 2016 г. в селото ни бе изграден общностен център, в който получават рехабилитация и грижи около 40 деца. Социалният център е сред първите четири в страната и обслужва деца от всички 68 села в общината”, сподели Хаджийски. Той изтъкна още, че с проекти по ПУДООС в селото са изградени фитнес на открито, беседка за зелено училище, както и съоръжения за игра в двора на детската градина. „С грижа за децата и младите хора в Стефаново чрез местната инициативна група се осигуриха средства и за детска площадка”, припомни Хаджийски.

Емил Радев изрази увереност, че с подкрепа за ГЕРБ и номер 12 в бюлетината на предстоящите избори България ще запази европейските перспективи, които й гарантират повече средства за обновяване на инфраструктурата и за развитие на конкурентоспособен бизнес.

По-късно Емил Радев посети Етнографската къща в Добрич, където бяха възродени обичаите, характерни за големия християнски празник Гергьовден. „Нека и занапред да пазим традициите, чрез които българщината се е съхранила през вековете”,  пожела кандидатът за евродепутат и при посещението си в с. Люляково, община Ген. Тошево, чиито жители отбелязаха 6 май със събор.

< Назад