28.09.2022

Екатерина Захариева: При управлението на ГЕРБ за всяко евро, което внасяхме в ЕС, получавахме обратно четири евро

Ползотворна бе срещата със служителите на Биовет АД - Пещера и обувната фабрика „Бари”, също в Пещера, пред които водачът на листата на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева разказа за мерките, които предвижда програмата на коалицията за справяне с кризите. Захариева сподели пред тях, че никога не е очаквала, че ще доживее България да финансира бюджета на Европейския съюз. Като изтъкна, че за съжаление причината не е, че Родината ни е станала богата като Германия, а е много по-прозаична – „От миналото лято ни управляват абсолютно неспособни хора. При управлението на ГЕРБ за всяко евро, което внасяхме в ЕС, получавахме обратно четири евро. Сега втора поредна година е нулева или ако трябва да използвам „оригиналния“ език на Асен Василев – нито свинско, нито зеле. А продължаваме да плащаме”, каза тя.
Захариева коментира и комисионните, заради които цената на газа е толкова висока. „14 години правителството ни се бореше с комисионерите и сега доживяхме нашите харвардски ръководители да ги върнат на бял кон. Ние плащаме пак руския газ, но 30 на сто по-скъп. Ами тока, ами бензина, ами нафтата, ами хранителните стоки? А едни добри пари потъват в нечии джобове. Но хората трябва да знаят, че поне 10 процентни пункта от инфлацията са си чисто българска заслуга. Дължи се на т.нар. промяна, която иска да получи шанс на втори октомври да си довърши работата. Убедена съм, че моите приятели в Пещера няма да позволят това”, каза още тя.
Пред служители от бизнеса отношение по най-важните теми от деня взе и областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов. Той изтъкна, че: „Всички вече виждат какво се случи за краткото време, в което така наречена „промяна” се упражняваше с държавата. Резултатите от това днес всички усещаме по джоба си. Високи сметки за ток, газ, хранителни продукти, липса на дърва за огрев, по-висока инфлация от средната за Европа. Управляващите преди нас не взеха навременни мерки и не показаха нужната експертиза, но и човечност, за да предотвратят кризите, в които живеем днес.” В заключение Шопов призовава всички да излезнат и да гласуват с номер 24 за коалиция ГЕРБ-СДС, защото в момента единственият изход от тази ситуация е да имаме стабилно управление.
Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС и експерт в сектор Образование Валентина Кайтазова сподели за добрите образователни практики в Пещера, свързани с дуалното обучение. Както знаем то произвежда кадри, които са особено нужни за бизнеса. Кайтазова разказа, че в ГЕРБ-СДС е видяла компетентност и подкрепа към образователното съсловие. Тя изтъкна и за повишенията в учителските заплати, както и за намерението на ГЕРБ-СДС да поддържа размера им в рамките на 125% от средната за страната заплата.

На срещите с представители на бизнеса, освен Екатерина Захариева, Найден Шопов и Валентина Кайтазова, присъстваха още кандидатите за народни представители: Малина Златева, Борис Владов, Гергана Сеферинкина, Димитър Хаджидимитров и Асен Янков.

Гласувайте за коалиция ГЕРБ-СДС на 2 октомври с номер 24 за едно сигурно, експертно и спокойно управление!

< Назад