23.09.2022

Екатерина Захариева пред служителите от Спешна помощ: Ще направим всичко възможно да подобрим условията ви на труд

Днес част от листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС се срещнаха с представители на Спешна помощ от област Пазарджик. На срещата служителите засегнаха някои от най-наболялите проблеми, сред които ниските трудови възнаграждения, категорията труд, несправедливият колелтивен трудов договор и липсата на адекватни социални придобивки. Освен водачът на листата Екатерина Захариева, дейно участие в срещата взеха и кандидатите за народни представители - доктор Илиян Траянов, синдикалистът Димитър Хаджидимитров, Найден Шопов и Валентина Кайтазова.
Екатерина Захариева изслуша с разбиране проблемите на служителите, като гарантира пред тях готовността на коалиция ГЕРБ-СДС да реши проблемите им. Тя изтъкна, че коалиция ГЕРБ-СДС ще направят всичко възможно в Страната да бъде сформирано редовно правителство след изборите, което да поеме отговорност и да започне да решава неотложните проблеми не само в Спешна помощ, а и във всички останали сектори. Екатерина Захариева изтъкна, че в редиците на ГЕРБ-СДС са най-добрите експерти в здравеопазването и представи какви конкретни мерки ще се предприемат ако народът им гласува доверие. Сред тях са:
Средното брутно месечно възнаграждение в края на мандата:
- на лекар и магистър-фармацевт да достигне размера на 3 средни брутни работни заплати в публичния сектор;
- на професионалист по здравни грижи да достигне 2 средни брутни работни заплати в публичния сектор;
- на санитар/болногледач да достигне 1 средна брутна работна заплата в публичния сектор.

Мотивиране на младите да работят в малки и отдалечени населени места чрез:
- високо възнаграждение от три допълващи се източника - общината, държавата и лечебното заведение;
- осигуряване на общинско жилище с възможност за придобиване след определен период;
- осигуряване на възможности за специализация на място в лечебното заведение и за курсове и обучения в университетските центрове;
- осигуряване на условия за работа на членове на семейството и грижа за децата – детски ясли, детски градини, училища.

Кандидатът за народен представител д-р Илиян Траянов изрази увереност и пое ангажимент, при едно сформиране на редовно правителство, този въпрос да бъде силно застъпен и да се търсят спешни действия по разрешаването му. Синдикалният лидер от КТ „Подкрепа” и кандидат за народен представител Димитър Хаджидимитров заяви с категоричност готовността си да съдейства, а Найден Шопов и Валентина Кайтазова предложиха разговорите да продължат и след предизборната кампания, за да се търси бързо решение на проблемите.

 

< Назад