26.10.2018

Десислава Танева: Община Сливен вече е финансово стабилна, а тази стабилност дава по – добра перспектива за хората

Община Сливен вече е финансово стабилна, а тази стабилност дава различна и по – добра перспектива за жителите на града и общината. Това е плод на усилията на всички, на кмета, неговия екип и общинските съветници от всички политически партии. Благодарност и на опозицията в Общински съвет, която е била достатъчно отговорна да подкрепя и непопулярните решения, за да можем днес да кажем, че вече има финансова стабилност. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Сливен и областен координатор на партията Десислава Танева по време на тържествената сесия на Общински съвет-Сливен, която се проведе по случай празника на града - Димитровден. Заседанието започна с посрещане на знамето на Сливен, националния химн и химна на ЕС.

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че 2018 -та е годината, в която финансовото състояние на община Сливен вече е добро и стабилно. „Дълъг път извървяхме, за да стигнем до тази стабилност. Благодаря на всички общински съветници, че през тези 3 години, в които работим заедно, Общинският съвет беше на висотата, на която трябва да бъде. Връщаме доверието на хората в институциите, а това е важно за всеки град и цялата държава. Това е и годината, в която са факт големите инфраструктурни проекти на Общината – кръговото кръстовище на „Розова градина“, пробива на ул. „Раковски“, благоустрояването на поречието на река Асеновска и кв. „Република“, инвестициите в малките населени места, новия облик на градския транспорт, образователната инфраструктура и санирането на жилищните сгради. Това са проекти, които правят града ни по – красив, по – добро място за живеене и по – зелен, а това е мисия на всички ни“, каза още Стефан Радев.
Председателят на Общински съвет Димитър Митев обяви, че за последната година са приети 1338 решения, което се дължи на добрата и отговорна работа на общинските съветници.
Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий подчерта важността на работата, която изпълняват съветниците и заяви, че най- важното е да желаят обединението на града, да са носители на добро и светлина.
По време на тържественото заседание със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ бяха наградени проф. д-р инж. Станимир Карапетков и Иван Савов. Сценографът и художник Иван Савов е и носител на наградата на Община Сливен за изкуство и култура „Добри Чинтулов“ за 2018 година.
С почетен знак на община Сливен – Плакет за работа в полза на обществото бяха отличени д-р Алексей Алексиев – лекар и дългогодишен общински съветник, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен и Областен съвет на БЧК – Сливен по повод 140 години от създаването им.
Бяха наградени лекари, десетки изявени служители на полицията, пожарната, членовете на планинския спасителен отряд, ДАНС и други организации. Специални гости на тържествената сесия бяха представители на побратимените на Сливен градове Тернопол, Печ и Гера.

< Назад