17.10.2022

Десислава Танева бе гост за празника на Нова Загора

Тържествена литургия по случай празника на Нова Загора – Петковден, беше отслужена в храм „Света Петка Българска“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от новозагорската енория.
В общоградското честване се включи Националната гвардейска част и гвардейски представителен духов оркестър. Гвардейците изпълниха части от спектакъла „Искри“ и строеви движения с оръжие, след което се състоя ритуалът за издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на община Нова Загора.
Време да си кажем, че имаме силата и вярата да вървим напред към град и община, сигурни, спокойни, богати, в които семейството е най-висша ценност, в които хората са щастливи, заяви в поздравителното си слово кметът на община Нова Загора Галя Захариева. “Това е моята мисия и за нея се боря всеки ден: да работя за град на щастливите хора, които знаят не цената на труда, а как да се трудят в името на децата си. Град на хората, които знаят как да отстояват себе си и да бранят своите корени като възпитават новите поколения да бъдат българи, но най - вече да са достойни хора. Вярвам, че само общността, в която говорим заедно и най-вече се чуваме, ще ни преведе през това трудно време, в което живеем. Имаме достатъчно здрави устои, за да не позволим изграденото преди нас да изчезне и достатъчно здрави стени, за да продължим да изграждаме бъдещето си. Ние сме сърцето на Тракия! Честит празник!“, каза в приветствието си Захариева.
По повод празника бяха поднесени венци и цветя пред паметника „Загорци“, издигнат в памет на загиналите за свободата войни от Новозагорско във войните за национално обединение 1912-1918 г. Цветя в знак на признателност поднесоха Десислава Танева и проф. Костадин Ангелов, избрани за народни представители от ГЕРБ-СДС, кметът на община Нова Загора Галя Захариева с нейния екип, председателят на Общински съвет Бояна Гидикова, Генчо Димитров – директор на Исторически музей Нова Загора, общински съветници, граждани.
По традиция, празничният ден ще завърши с народно веселие на площада.и празнични илюминации!
През цялата седмица за празника на Нова Загора бяха организирани концерти, спектакли и спортни състезания.

< Назад