11.10.2021

Десислава Атанасова и Георги Кръстев регистрираха листата на ГЕРБ – СДС в Русе

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и областният координатор на ГЕРБ – Русе Георги Кръстев регистрираха в РИК листата с кандидатите за народни представители. На регистрацията присъства още проф. дн Михаил Илиев, който е на второ място в листата.

Георги Кръстев представи всички 16 кандидати за народни представители, сред които има лекари, икономисти, юристи, спортисти, инженери, педагози. Той определи листата като знак към русенци за нова енергия и стабилност, за каквато ГЕРБ винаги е бил гарант.

„Поставяме си по-високи цели от постигнатия на последните избори резултат. От тук нататък само трябва да надграждаме. Целта ни е да бъдем първа политическа сила“, заяви Кръстев.

Водачът на листата в Русе Десислава Атанасова подчерта, че ще работи за спечелването на още по-голямо доверие от страна на русенци. „За мен Русе е градът, в който започна и професионалната, и политическата ми кариера. Тук съм родила и отгледала сина си. Отговорност е да застана начело на листата на ГЕРБ-СДС, защото си давам сметка, че изискванията към водача и екипа са доста по-големи и са свързани най-вече с очакванията на хората за съставяне на стабилно правителство, а това може да стане чрез връщане на нормалността в политиката и добрия тон“, заяви Десислава Атанасова и допълни, че има нужда от ясно изразено политическо лидерство и диалог.

„Ние винаги сме водили толерантна, открита, честна и отговорна кампания. Въпреки политиката на клевети и омраза, която опонентите ни използват срещу нас, ние ще запазим позитивния тон. ГЕРБ няма врагове. Имаме опоненти“, заяви пред медиите Десислава Атанасова. Тя отправи покана към останалите водачи на листи за публичен дебат, в който да се чуят позиции по важни теми за обществото, свързани с икономика, енергетика, образование, здравеопазване, както и конкретно с проблемите на русенци. „Само така ще докажем, че съединението прави силата“, допълни Атанасова.

„В тези тежки условия, във времена на криза, веднага след изборите, още при конституирането на 47-мото Народно събрание нашата мисия е да седнем на една маса образно и буквално казано. Да спрем да рушим мостове, а да градим, за да има сигурност и спокойствие за българските граждани“, заяви в заключение Георги Кръстев.

 

Ето и цялата листа на ГЕРБ – СДС:

 

  1. Десислава Вълчева Атанасова - магистър „Право“ и „Политология и европейска интеграция“
  2. Михаил Петков Илиев - професор дн   РУ "Ангел Кънчев" -  гражданска квота
  3. Георги Николаев Кръстев – студент „Право“
  4. Цветан Траянов Райчинов - Лекар - гражданска квота
  5. Драгомир Дамянов Драганов - Икономист – от квотата на СДС
  6. Андриан Иванов Райков - Ветеринарен лекар
  7. Кремена Крумова Славова - Юрист
  8. Валентин Колев Колев - Юрист
  9. Евгени Игнатов Игнатов - Икономист - гражданска квота
  10. Красимир Йорданов Костадинов - Земеделски производител
  11. Мирослав Йорданов Залев – Инженер
  12. Екатерина Петрова Иванова - Педагог
  13. Светослав Захариев Самуилов - Спортист - гражданска квота
  14. Емил Ивайлов Кьостебеков - Магистър инженер по Телекомуникации и мрежи
  15. Иван Трифонов Трифонов - Магистър инженер по Компютърни системи и мрежи, МГЕРБ
  16. Теодор Насков Тодоров - Магистър Икономист

 

< Назад