12.07.2023

Десислава Атанасова: Димитър Главчев е номинацията на ПГ на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата

Димитър Главчев е номинацията на ПГ на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата. Същата е одобрена от ПП-ДБ. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание и уточни, че срокът за номинации изтича днес.
Атанасова обясни, че НС започва нова процедура за избор на управител и подуправител на Националната здравноосигурителна каса. „Има съгласие, че до момента на избора, длъжността управител ще се изпълнява от настоящия подуправител, както подуправителите на НЗОК да се избират от НС, а не от управителя на касата. По този начин ще гарантираме на всички лечебни заведения, аптеки както на всички лекари и специалисти, че ще получат плащането за изработената си дейност“, коментира председателят на ПГ.
Десислава Атанасова заяви, че се бавят и номинациите за областни управители и че това е процес, който не е толкова лесен. Тя добави, че причината за забавянето е, че първо има вътрешно допитване между партиите, а след това допитване между парламентарните групи. “Пример за разбирателство между двете парламентарни групи е одобрените номинации за областни управители и заместник-управители на София и Пловдив”, допълни председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.

< Назад