26.03.2019

Депутатите от ГЕРБ бяха гости на откриването на обновеното отделение по хемодиализа в Добрич

Народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова бяха гости на тържественото откриване на обновеното отделение по хемодиализа към МБАЛ-Добрич.

На него присъстваха заместник-областния управител Живко Желязков кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заместник-кметът на Община Добричка Илдъз Юнус, ръководството на МБАЛ-Добрич, лекари, пациенти.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Светозар Байчев съобщи, че с отпуснатите от Министерството на здравеопазването, капиталови разходи в размер на 130 000 лева, са закупени седем хемодиализни апарата. Те вече са доставени и екипът на отделението е преминал обучение.

Така вече всички 14 действащи хемодиализни апарата в отделението са обновени.

Освен това, отделението е напълно обновено с помощта на спонсори, сред които и народните представители от ПП ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова. Благодарение на дарители и собствени средства на лечебното заведение, са извършени ремонти на стойност близо 80 000 лева. Такъв ремонт не е извършват от откриването на Отделението по хемодиализа през 1993 година, съобщи завеждащият го лекар д-р Светла Илиева.

Д-р Светозар Байчев съобщи, че до дни предстои МБАЛ-Добрич да подпише договор за закупуване на нов компютърен томограф, за който Министерството на здравеопазването, с активното съдействие на депутатите от ГЕРБ-Добрич, предостави 600 000 лева.

 

< Назад