26.06.2019

Депутати от ГЕРБ и кметове уважиха откриването на изложба в Дупница на известния художник Николай Янакиев

Представители на ГЕРБ уважиха откриването на изложбата в Дупница на един от най-изтъкнатите български художници – Николай Янакиев. Живописните творби на автора бяха представени в Общинската художествена галерия „Околийската къща“, където се състоя официалното откриване.

 

Десетки уважиха събитието, а сред тях и народните представители от ГЕРБ Димитър Главчев, Радослава Чеканска, Александър Александров и Валентин Милушев. Гости на откриването бяха също кметът на Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров, зам.-кметът Крум Милев, д-р Матей Попниколов, съветници и редица общественици.

 

Световноизвестният художник Николай Янакиев е родом от Дупница и традиционно участва в общата инициатива на дупнишките майстори на четката “Приятели”. Негови картини редовно участват в парижкия Есенен салон и са част от фондовете на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, колекция на ЮНЕСКО, галерия “Уфици” във Флоренция, Национална галерия за изящни изкуства “Ла Валета” в Малта, музей “Мимара” в Загреб, частни сбирки и много други музейни колекции.

 

В рамките на един месец, в залите на Околийската къща и на Джамията, жителите и гостите на град Дупница ще могат да разгледат и да се насладят на изложбата живопис на бележития български художник.

 

< Назад