25.06.2019

Депутатът Пламен Нунев присъства на церемония по предаване на 10 нови автомобила на Охранителна полиция - Русе

„Вероятно до края на годината ще завърши процедурата, а догодина ще има нова партида автомобили за „Охранителна полиция“, за да може целият автопарк да бъде подменен“, каза тази сутрин председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и народени представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, който присъства на официална церемония по връчване ключовете на десет нови автомобила, предназначени за патрулна и охранителна дейност на цялата територия на Областната дирекция на МВР - Русе.

 

В своето поздравление към ръководството на дирекцията, служителите на сектор „Охранителна полиция“ и началниците на районния управления, г-н Нунев отбеляза, че се подменя остарелият автопарк, използван повече от 15 години. Той акцентира върху необходимостта от обновяването на автопарка на „Охранителна полиция“, на жандармерията и пр., което се случва на територията на цялата страна. Обявена е обществена поръчка от Министерството на вътрешните работи за още нови автомобили, които ще се предоставят на „Пътна полиция“.

 

Пламен Нунев изрази убеденост, че по този начин ще бъде улеснена работата и повишен авторитетът на служителите, работещи по опазване на обществения ред. „Ще продължаваме да подпомагане областната дирекция, за да бъде подпомагана за подобряване качеството на полицейската работа“, подчерта той.

 

Депутатът добави, че новите екипи на територията на общината ще бъдат сформирани от нови полицаи и опитни техни колеги.

 

На събитието присъстваха още заместник областният - управител Валентин Колев, зам. - директорът на ОД на МВР Русе Илиян Енчев, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Михаил Манов, началници на Районните управления „Полиция“ в гр. Бяла, гр. Две могили, гр. Сливо поле и гр. Ветово, служители и граждани.

 

Последва предаване на ключовете на автомобилите на служители от сектор „Охранителна полиция“  и началниците на Районните управления, след което присъстващите бяха запознати с оборудването на новите автомобили и техните възможности.

< Назад