18.12.2019

Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова: Осигурени са средства за ремонт на спортния комплекс към Великотърновския университет

965 000 лв. са осигурени за ремонт на Университетския спортен комплекс с басейн на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, съобщи народният представител от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова. Средствата са отпуснати с постановление на Министерски съвет, като одобреният допълнителен трансфер е по настоящия бюджет на МОН.

Така с 305 000 лв. се обезпечава ремонт на покрива на закрития плувен басейн и спортната зала. За тяхната енергийна ефективност пък са предвидени 560 хил. лв., а 100 000 са за ремонт на главна тръба на парната инсталация. Ремонтът ще се осигури условия за целогодишно провеждане на учебни занятия на повече от 7 000 студенти, изучаващи дисциплината „Физическо възпитание и спорт“ и на 420 обучаеми от специалността „Спортна педагогика“.

„Правителството на премиера Борисов не само чува проблемите, но и с добрата си работа успява да осигури средства за тяхното разрешаване. При многобройните ми срещи с ръководството на университета, темата за лошото състояние на спортния комплекс бе поставяна, затова се радвам, че мога да съобщя тази добра новина“, коментира народният представител от образователната комисия Станислава Стоянова. „И аз, както и великотърновските ми колеги от групата на ГЕРБ в парламента оставаме съпричастни към всеки проблем в региона, ще продължим и занапред да поддържаме интензивния диалог с нашите съграждани“, заяви още Станислава Стоянова.

< Назад