24.06.2018

Депутатът Иван Миховски събра 11 500 лв. на рождения си ден и ги дари на Фондация „Искам бебе“

Народният представител Иван Миховски събра 11 500 лв. на тазгодишния си рожден ден за и ги дари на Фондация „Искам бебе“. На свой ред фондацията го дари със статуетка „Ангелско сърце“. За трета поредна година Миховски посрещна гости в Орешак, като те предварително знаеха, че той не очаква лични подаръци. Всички са предупредени, че личният им жест към рожденика всъщност ще отиде за благотворителност – ще бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми. Празненството бе предшествано от Молебен за чадородие, отслужен от Велички епископ Сионий в Троянския манастир под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която сподели, че това е най-силната и смислена кауза, зад която е заставала.

Инициативата е родена преди години, когато Миховски в лична изповед споделя с епископ Сионий, че семейството му е имало нужда от Божията подкрепа и я получило. Когато дъщеря му вече е родена, той се зарича да посвети живота си на каузата.

След общата и силна молитва Светата Божия Майка да измоли помощ и подкрепа всяко българско семейство да има рожба, в Светата Троянска обител бяха кръстени Зорница и Ванеса. По думите на майка им Ваня Георгиева двете близначки са на този свят благодарение на дарителския жест на Иван Миховски и приятелите му преди две години. "Появата на двете съкровища е свързана и с молитвите на тяхната 8-годишна сестричка, която лягаше и ставаше с идеята, че иска да стане кака", обясни щастливата майка пред всички гости и разказа личната си история. Децата са заченати ин витро.

Малките красавици сами избрали Цвета Караянчева за кръстница. Когато в парламента готвели награждаването за инициативата "Ангели на благодарността" и Караянчева се появила, едното момиченце протегнало ръце към нея като да я прегърне. Майка им решила, че това е знак, с които трябва да се съобрази.

"Не можех да откажа на такава мила покана. Много съм щастлива, че съм патрон на това щастливо събитие и кръстница на близначките. Благодаря на Миховски за това, което прави», сподели Караянчева пред медиите преди ритуала.

На тържеството Фондация „Искам бебе“ връчи на народния представител статуетка „Ангелско сърце“ за изключително отговорната му и сърцата работа в подкрепа на каузата за повече деца на България. Тя е стъклена и изработена от ръцете на талантливия скулптор Александра Велева – Шуши. С огромно вълнение и объркан от щастие Иван Миховски на свой ред дари изящната творба на д-р Меги Шефкетова – ин витро специалист, дарил дечица на стотици български семейства.

Миналата година на рождения си ден Миховски събра 6000 лв., като троянски бизнесмен и негов приятел удвои сумата и така 12 000 лв. бяха преведени на „Искам бебе“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. С негова помощ вече са се родили три дечица, на път е четвъртото, което ще проплаче до края на следващата седмица. Миховски вече знае - момченце е, моля се и вярвам, че всичко ще е наред и съм сигурен, че следващата година ще има нови колички тук около нас, обяви той пред приятелите си. И благодари на всички. Рожденният ден на Иван Миховски, превърнат от него в едно от най-големите благотворителни събития в областта, уважиха колегите му народни представители от ПГ на ГЕРБ, административният секрекат на партията Цветомир Паунов, общински съветници от Троян, и много, много, много приятели.

 

< Назад