16.06.2018

Депутатът Иван Миховски присъства на фестивала „Вярвай в чудеса“ в Угърчин

Народният представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски присъства на втория фестивал „Вярвай в чудеса“ в Угърчин. Това е поредното културно събитие, организирано от ръководството на Община Угърчин и местното читалище, които за пореден път показаха, че децата са техен приоритет в работата. С фестивала за втора година се поставя началото на много събития през лятната ваканция за децата.

На сцената пяха и танцуваха децата от детската градина и училището в общината, обединени от идеята да покажат наученото и да случват чудеса. В двора на читалището бяха организирани много игри и спортни състезания, имаше летящи хвърчила, кътове за рисуване, детска дискотека и други занимания.

„Всички твърдим, че работим в името на децата, защото те са нашето бъдеще. Колкото и клиширано да звучи, това е така. Но празници като днешния в Угърчин показват, че отговорните институции имат отношение към времето на най-малките не само когато те са в класните стаи, но и през ваканцията. Кметът на Угърчин Станимир Петков и неговият заместник Мария Динова са категорични, че през лятото децата тук ще имат организирано свободно време, с ръководители, които ще се грижат за тяхната безопасност, за това те да прекарват ваканцията си пълноценно, с много спорт и игри“, обясни Миховски, който на празника бе довел и 5-годишната си дъщеря, която игра и се забавлява с децата на Угърчин.

„Във фестивала участваха деца на възраст от 4 до 13 години, а тазгодишното мото бе "Донесете своите усмивки, чудесата предстоят!". Фестивалът си има и своя песничка - "Вярвай в чудеса"“, обясни детската писателка Милена Димова, един от съорганизаторите на проявата.

 

 

 

 

< Назад