27.06.2020

Депутатът Даниела Димитрова поздрави абитуриентите от земеделската гимназия в Ген. Тошево

Народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова бе гост на изпращането на зрелостниците от випуск 2019/2020 г. на Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево по покана на директора Кристияна Иванова.

Тази година иновативното учебно заведение завършват 49 абитуриенти в 5 специалности, много от тях вече са приети в университети в у нас с икономическа или аграрна насоченост. За първа година 11 зрелостници завършват новата специалност „Растителна защита“. Четирима завършват със златен медал и успех над 5,90, има още петима отличници.

Тя отправи поздрав към абитуриентите, техните учители и родители. Поздрави ги с високите резултати – 4 златни медала за отличен успех над 5,90, още петима отличници, както и 12 отлични оценки на държавните зрелостни изпити. „Независимо че тази година е с по-различен заряд заради пандемията, вие с достойнство показахте и доказахте твърдението, че децата на България са можещи, умни и талантливи. И, преди всичко, с добри сърца“, каза народният представител.

Пожела на зрелостниците занапред да покоряват всяко предизвикателство, но да останат добри хора. Където и да ходят – да трупат опит и знания, но да се завърнат в родния си край.

Директорът Кристияна Иванова предаде чрез народния представител благодарности към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и на правителството, за подкрепата и доверието, за да може гимназията в Генерал Тошево да бъде първата, ремонтирана по националната програма “Региони в растеж“. През настоящата учебна година ПЗГ „Тодор Рачински“ придоби изцяло нов облик, благодарение на проект, на стойност близо 1,3 млн. лева.

„Вярваме, че бъдещето е в професионалното образование. А, за Добруджа най-важно е това в областта на земеделието“, подчерта още Даниела Димитрова.

 

 

 

< Назад