18.07.2018

Депутатът Даниела Димитрова посети изложба в КЦ „Двореца“ в Балчик

Народният представител от ГЕРБ-Добрич Даниела Димитрова и членове на Жени ГЕРБ – Балчик присъстваха на откриването на новата изложба в държавния културен институт „Двореца“. Колекцията от близо 100 редки скъпоценни и декоративни камъни е подбрана от фондовете на Националния музей „Земята и хората“ и е наречена „Съкровищата на земята“. Сред тях са диамант от ЮАР, рубин и сапфир от Русия. Сред експонатите, които могат да ес видят в изложбата, е нефритена тока, която е открита миналата година при разкопките на нос Калиакра. За първи път тя се експонира.

Изложбата бе открита в присъствието на директора на музея „Земята и хората” Чавдар Начев и директора на Националния исторически музей доц. Бони Петрунова, чийто артефакт, открит на нос Калиакра, за първи път се показва в изложбата.

„Изложбата е акцент в културната програма на ДКИ „КЦ „Двореца”“, съобщи директорът му Жени Михайлова. Тя посочи, че изложбата показва не само културното, но и природното наследство на България, с което българският народ трябва да се гордее.

Даниела Димитрова разгледа и другите изложби, подредени в залите на държавния културен институт.

< Назад