11.10.2018

Депутатът Даниела Димитрова изказа благодарност за гостуването в Добрич на Георги Тодоров

Народният представител Даниела Димитрова изказва своята благодарност за отзивчивостта на публициста, изследовател на историята, културата и изкуството Георги Тодоров, който се отзова на поканата и гостува в Добрич.

Срещата-разговор на тема “Митове за покръстването на българите. Към нов прочит на българската история” с участието на Георги Тодоров се състоя в Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич. Интригуващата тема привлече публика от различни поколения. Сред присъстващите бяха и членове на Жени ГЕРБ.

В пространно резюме, Георги Тодоров развенча наложена история за покръстването на българите по времето на Цар Борис. С множество исторически факти, редица догадки и хипотези, гостът представи своята визия за вероятната истина на събитията през онези съдбовни за България години. Георги Тодоров говори също и за особено важната и уникална за България роля на Свети Борис – Цар на българите. Той говори за все още забулените в мистерия находки в старата столица Плиска. За ролята на К. Иречек и иронията в хода на историческите събития и последвалите за България мрачни времена на забвение и липса на национално самоопределение и самочувствие. За уникалната житейска съдба на Борис, като Владетел, Монах и светец, а едновременно с това и ролята му на Цар-светец.

Срещата-разговор беше организирана от Регионалната библиотека „Дора Габе”, Храм „Света Троица” – Добрич и със съдействието на  Даниела Димитрова – народен представител от ГЕРБ.

 

< Назад