28.07.2016

Делян Добрев: Правителството на Бойко Борисов направи възможна реализацията на най-голямата инвестиция в региона на Хасково

"Уверен съм, че днешният ден е eдин много хубав ден за Хасково и областта, защото поставяме началото на завода за асемблиране на кабелни инсталации за автомобилната индустрия "Язаки". Благодаря на правителството на Бойко Борисов, че завърши автомагистрала "Марица", защото това направи възможно да се реализира най-голямата инвестиция в нашия регион за последните 25 години". Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Хасково и народен представител Делян Добрев по време на тържественото мероприятие.

 

По думите му, заводът се очаква да реши един от най-големите проблеми за хората в тази част от страната - липсата на работни места. "Очаква се да бъдат разкрити над 3000 работни места, като вече започва набирането на първите кадри и обученията. Очакваната стойност на инвестицията с включеното оборудване за производството възлиза на 50 млн.евро", обясни Добрев.

 

Целият терен край пътя Хасково – Димитровград срещу разклона за бившето летище “Узунджово” е с площ от 64,5 дка, като производството се предвижда да бъде разположено на около 30 000 кв. м. Сградата е проектирана с нужните производствени и складови зони, помещения за сградна и техническа поддръжка, както и със съответните административни и битови помещения. Планираният пусков срок на завода е юли 2017 г.

 

На първата копка присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Божидар Лукарски, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, кметът на Димитровград Иво Димов и кметът на Хасково Добри Беливанов, както и представители на компанията инвеститор.

 

 

< Назад