31.05.2016

Делян Добрев и ГЕРБ-Хасково: Община Хасково е отворена за гражданите

„Община Хасково наистина е отворена за гражданите. Това бе невъзможно при старото управление на Общината“, заявиха членове на ГЕРБ в Хасково на общинско събрание.

Областният координатор на ГЕРБ в Хасково и народен представител Делян Добрев заяви, че в Общината е свършена много работа. „Ние вече сме сред първите градове в България по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност и вече имаме подадени над 200 заявления“, обясни той. Добрев припомни, че при встъпването в длъжност на кмета Добри Беливанов е имало около 30 подадени заявления.  По думите му, закъснението е наваксано за много кратко време, благодарение на въведената изключително добра организация. Делян Добрев изтъкна, че Община Хасково кандидатства за финансиране по всички възможни проекти и огромна заслуга затова има заместник-кметът Евгени Консулов, който е един от най-добрите специалисти по изготвяне и контрол на проекти в страната .

Областният координатор на ГЕРБ в Хасково обърна внимание на факта, че в началото на мандата на ГЕРБ Общината е имала задължения от около 19 милиона лева. Голяма част от тях -11 милиона лева са от кредит, изтеглен при лихва от 4,5 % . „Сегашното управление на Община Хасково в лицето на кмета Добри Беливанов вече е предприело действия за предоговаряне на кредита и има шанс лихвата да падне до 2,5 %, което ще спести на Общината около 300 хиляди лева от лихви“, обясни Делян Добрев. Народният представител каза още, че ще участва в бизнес форум в Китай, където ще презентира възможностите за инвестиции в Хасково и региона. Една от тях е бившето летище „Узунджово“, което се очаква скоро да бъде прехвърлено на Общината с постановление на Министерски съвет. Има идея там да бъде създадена бизнес зона и карголетище.

Делян Добрев обърна специално внимание на общинските съветници от ГЕРБ, които всеки вторник правят приемна в офиса на ГЕРБ в Хасково и всяка седмица се срещат с хората от селата на място. „В резултата на тези срещи са решени проблеми почти във всички села на общината. Решението на тези въпроси не е скъпо, но с огромен ефект за хората“, подчерта областният координатор на ГЕРБ в Хасково. Добрев припомни, че новото управление на ГЕРБ в Хасково е дало зелена светлина за възстановяването на строежа на църквата в квартал „Орфей“ с гласуваното отстъпено право на строеж. А новото църковно настоятелство, в което е и общинският лидер на ГЕРБ Евгения Ангелова, много активно работи по възстановяването на работата по строежа и завършването му.

„Благодаря на всички за тази безценна победа, която постигнахме. Резултатите от новото управление вече са видими“, каза Евгения Ангелова -народен представител и общински лидер на ГЕРБ в Хасково. Тя подчерта ,че кметът Добри Беливанов и екипа му оправдават очакванията на хората. „ГЕРБ-Хасково работи на високи обороти. Това показват множеството инициативи на структурите на Жени, Младежи, Старейшини и Предприемачи ГЕРБ в Хасково“ , каза Ангелова.

От своя страна, кметът Добри Беливанов отчете, че с постановление на правителството на ГЕРБ са отпуснати 2 милиона лева целеви средства за асфалтиране на улици в Хасково. В резултат на финансирането вече са асфалтирани повече от 50 хиляди квадратни метра улици и междублокови пространства. До края на годината се очаква да бъдат определени фирмите, които ще санират 77 сгради и да бъдат сключени договори с тях. Ще бъдат сключени и договори за саниране на две училища и четири детски градини. Спестените от снегопочистване 60 хиляди лева ще бъдат оползотворени за асфалтиране на улици в селата на общината. За първото полугодие на 2016 година в бюджета са предвидени 120 000 лева за благоустрояване в селата, като от тях вече са изразходвани 80 хиляди.

„Пред вратата на кмета Добри Беливанов винаги има хора, които искат да разговарят с него, не само в приемния му ден. На гражданите съдействат и всички служители на администрацията и общинските съветници, които имат редовни приемни“, подчерта Сена Радева, общински съветник в предишния Общински съвет.

< Назад