31.01.2020

ДЕКЛАРАЦИЯ на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна

ДЕКЛАРАЦИЯ

на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна

По повод разпространена декларация на Коалиция „Демократична България“ - Варна, относно Общия устройствен план на Варна държим да допълним пропуснатите факти, които доказват фалша и лицемерието на авторите на „дясната“ позиция:

1. ОУП на Варна е приет с решение на Общински съвет - Варна,  04.07.2012 г.,   с 43 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.  ПП ГЕРБ има 18 съветници, от общо 51.  Сред съветниците, подкрепили Общия устройствен план на Варна, са Ивайло Митковски, Николай Недков и Костадин Костадинов от групата „Коалиция “Синя Варна утре”, със съпредседатели Костадин Костадинов и Ивайло Митковски. (видео от гласуването - https://www.youtube.com/watch?v=woR2LFpFLOQ).

2. Планът е приет без никакви забележки, включително от съветниците от групата  „Коалиция “Синя Варна утре”.

3. Заповед за влизане в сила на ОУП на Варна е издадена от МРРБ, не са постъпили възражения от съветниците от групата  „Коалиция “Синя Варна утре”.

Във връзка с гореизброените факти групата на ПП ГЕРБ - Варна в Общинския съвет, призовава  представителите на т. нар. десни партии в Общинския съвет на Варна да поемат своята отговорност и да заявят ясно, че през 2012 г. са подкрепили заложените параметри в действащия ОУП без възражения. Затова възмущението им от строителството днес е лицемерно и фалшиво, включително и срещу изграждането на обект в района на Паметника на българо-съветската дружба.  Припомняме, че в този конкретен случай подробният устройствен план на бъдещата сграда е дело на инж. Йоан Каратерзиян, активист на Коалиция „Демократична България“– Варна.

Ако господата Васко Василев, председател на ДСБ – Варна, и Нелко Начев,  председател на ДА,България – Варна, имат отговорно отношение  по темата за градската среда, нека да предложат на своите представители в Общинския съвет да се включат в експертни разговори.

Подобна покана вече бе отправена и от кмета на Варна Иван Портних. Вместо излъчване на експерти обаче, ръководствата на ДСБ – Варна и ДА, България – Варна, предпочетоха отново демагогията и медийните импровизации.

Затова отново отправяме покана към общинските съветници и експерти от Коалиция „Демократична България” – Варна, за експертна среща за строителството в града, на която ще бъдат поканени главният архитект на Община Варна, представители на проектантския екип, разработил ОУП, юристи.

Очакваме Ви  на 17.02.2020 г. от 13:00 часа в стаята на Общинския съветник.
Група на ПП ГЕРБ в ОбС на Варна

< Назад