21.02.2020

Даниела Райчева, кмет на “Нови Искър”: Предстои да бъде открита още една детска градина в квартал "Курило"

Един от основните ни приоритети e насочен към училищата и детските градини в район “Нови Искър”. Стремим се да ги направим ефективни и модерни. Това каза в ефира на Bulgaria ON Air, кметът на районa Даниела Райчева.

"Продължаваме да подобряваме материалната база, за да подобрим условията, в които се учат нашите деца - бъдещето на България“, добави тя.

Райчева уточни, че за яслените групи има чакащи деца, но през тази година предстои да бъде открита още една детска градина в квартал "Курило”. “В нея ще има две нови яслени групи и това ще доведе до решаване на проблема”, каза Райчева.

Според нея една от основните насоки, по които се работи, е подобряване на транспортното обслужване, което е изключително важно за бъдещето развитие на района. „Успяхме да свържем 90% от линиите с метростанции, а 80% процента от автобусите са нови и екологични", каза кметът на “Нови Искър”. Тя допълни, че се работи върху честотата на линиите на градския транспорт, за да бъде той по-удобен за гражданите.

Кметът на “Нови Искър” уточни, че категорично живущите в район “Нови Искър” няма да заплащат винетки.  Тя добави, че е нямало напрежение, по-скоро е имало основателно притеснение в хората за това как ще стигат до училищата, детските градини и работните си места. „Нямат основания вече да се притесняват", допълни тя.

„Винаги сме имали ясна програма за развитие, която сме следвали. Стъпки, по които сме вървели и приоритети, по които сме работили“, каза Райчева

Даниела Райчева сподели, че районът е предпочитан за живеене от млади хора, заради близостта си до София и добрата си уреденост.

 

< Назад