14.06.2020

Даниела Дариткова присъства на освещаването на православен храм в девинското село Брезе

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова присъства на освещаването на православен храм в девинското село Брезе. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в църквата “Св. Йоан Предтеча”.

Идеята за изграждането на светата обител е от 1995 г., а първата копка е била направена през месец май 2003 година. Откриването на храма се превърна в празник за селото, защото се изпълни едно желание на хората, ктиторите и дарителите след толкова много години в девинското село да имат църква.

Даниела Дариткова заяви, че за нея духовното възпитание е много важно, защото през вековете православната вяра е крепила. „Правителството винаги е подкрепяло и продължава да подкрепя българското православие, като възстановява, ремонтира и строи нови храмове и манастири. През годините ПП ГЕРБ е подпомагала и множество мюсюлмански храмове, както и други вероизповедания“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

На освещаването присъстваха и кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител Недялко Славов, общинският съветник от ГЕРБ Руси Чаушев, духовници, гости и жители на Брезе.

 

 

< Назад