20.08.2017

Даниела Дариткова поздрави хилядите съборяни в Доспат

Депутатът от ГЕРБ-Смолян д-р Даниела Дариткова поздрави хилядите хора, дошли на празника на Доспат и събора на чешмарите.

„Благодаря ви, че с вашето присъствие тук, на този прекрасен празник, напълнихте сърцето ми с радост, с вяра и надежда. С надежда, че ще запазим добрите български традиции и ще ги предадем на децата си, за да пребъде България. С вяра, че така единни ще бъдем и в ежедневието, за да постигнем тази България, която всички искаме да бъде нашата родина“, каза народният представител.

Д-р Дариткова не пропусна да благодари за мощната подкрепа, която жителите на Доспат дадоха на ГЕРБ на последните избори и добави: „Вярвам, че с общите ни усилия градът ще става все по-приятно място за живеене. Пожелавам на всички прекрасен празник, да се повеселите от сърце, за да бъдете вдъхновени за нови добри дела”

Пред насъбралите се гости  кметът на община Доспат Елин Радев от ГЕРБ направи своеобразен отчет за постигнатото от него и екипа му през последната година. След като съобщи за всички инвестиции и реализирани проекти той каза: “Нашата цел е ясна и тя е насочена към подобряване на качеството и условията за живот в община Доспат. Другата цел, която преследваме, е създаване на условия и предпоставки за задържането на младите хора в общината“.

Кметът благодари на премиера Бойко Борисов, на правителството и депутатите от ГЕРБ за подкрепата, която оказват на родопската община. Той посочи, че със следващата помощ, която очаква през септември от Министерския съвет, ще се асфалтират абсолютно всички улици в населените места на общината.

Много здраве, благополучие и просперитет пожела на Доспат областният управител на Смолян Недялко Славов. Той поздрави участниците във фестивала на народното творчество и събора на чешмарите и им пожелава много сили и енергия в изпълнението на своята нелека мисия да бранят българщината, да пазят нашите занаяти и народно творчество и да ги предават на младите. „Нека не само в празничния, а и в делничния ден да сме заедно, нека съхраним и опазим онези ценности, с които сме прословути,да си помагаме един на друг, да се уважаваме, да пазим семейните и духовни традиции и да ги предаваме на поколенията. Нека се радваме на успеха на другите и да направим живота на всички ни по-добър“, изтъкна Недялко Славов.

< Назад