26.02.2020

Даниела Дариткова и Андрей Новаков посетиха СУ „Отец Паисий” в Мадан

Председателят на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание д-р Даниела Дариткова и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и областен координатор на партията в Благоевград Андрей Новаков посетиха СУ „Отец Паисий” в Мадан. Андрей Новаков вече се срещна с учениците през месец октомври миналата година, когато те  посетиха Бюрото на Европейския парламент в България.

По време на срещата бяха дискутирани предизвикателствата пред младите хора от малките населени места, актуални политически теми и текущи проблеми.

Младежите поставиха и редица въпроси, свързани с влизaнeтo нa Бългapия в Eвpoзoнaтa и пpиeмaнeтo нa eвpoтo. „Тoзи въпpoc e oт oгpoмнo знaчeниe зa иĸoнoмичecĸoтo и финaнcoвo paзвитиe нa дъpжaвaтa. Народното събрание прие решение, което запазва курса лев-евро, при който България би влезнала в Еврозоната. Това ще подпомогне иĸoнoмичecĸaта и финaнcoвaта интеграция на нашата страна c нaй-cилнитe дъpжaви oт EC”, обясни д-р Дариткова.

„Вие сте поколението, на което занапред ще разчита българската икономика, вашите знания  и умения ще са необходими на бизнеса. В България има създадени съвременни индустриални зони, които не отстъпват по условия и заплащане на компаниите в чужбина. Затова усилията на държавата и на европейските институции през различни програми са насочени именно към подкрепата на такива фирми, което е много добрата младежка политика”, коментира Андрей Новаков.

В разговора с младите хора се включиха още народният представител от ГЕРБ Красимир Събев и Мария Семерджиева, началник на Регионално управление на образованието – Смолян.

 

< Назад