27.06.2021

Даниел Митов в Русе: Опонентите ни искат Радев да се преизбере, да стане архитект на новата власт и да гарантира руските интереси

Целият ресурс на служебното правителство на Румен Радев е мобилизиран срещу ГЕРБ. Всеки ден нови лъжи и компромати. Целта винаги е била една – Радев да бъде преизбран за президент и да стане архитект на новата власт. Случи ли се това – руските интереси в България ще бъдат гарантирани! Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата в 24 МИР Даниел Митов по време на среща с актива на ГЕРБ-Русе, на която бе представена и листата за 19 МИР.

„Чухте ли Радев как пламенно бранеше Русия от Брюксел? А помните ли как скри декларацията на Б9? Тази негова проруска политика ще стане и държавна, ако не ги спрем на 11 юли! Затова призовавам всички евроатлантици, всички, които се чувстват европейци - да покрепят истинската десница на вота – Коалиция ГЕРБ-СДС. Други няма. Така наречената „градска десница“ отдавна не е дясна“, категоричен бе Митов. По думите му е нормално да има реваншизъм спрямо ГЕРБ. „Как няма да ни търсят реванш, като ние сме ги били на 14 национални вота. Попречихме на комунистическата номенклатура да се впие във властта. Големият проблем е, че ни се търси реванш с недемократични инструменти.  Служебният кабинет на Радев има една задача – да организира изборите. А не Митниците, НАП, ББР и т.н. Всичко това е редно да се прави само от редовен кабинет със санкцията на парламента, в който има и опозиция. Всичко останало е диктатура“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.  Той бе категоричен, че тази атаки не правят партията по слаба. „Напротив, мобилизира ни и ни сплотява. А и кабинетът на Радев много бързо започна с провалите. Как може човек, за когото има съмнения, че се е занимавал с данъчни измами, да оглави приходната агенция. Представете си само какво щеше да се случи, ако беше от ГЕРБ. Ние се разделихме с много хора само заради минимални съмнения за нередности. Така работи ГЕРБ и Бойко Борисов“, каза още Даниел Митов.

„Срещу нас няма партии, идеи или експерти. Има шпицкоманда, маскирана като служебен кабинет, която от сутрин до вечер търси как да лепне петно върху направеното от ГЕРБ“, подчерта на свой ред водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев и допълни, че ГЕРБ ще продължава да брани каузата си за демокрация и европейски път на развитие за България.  „От 2 години Русе се управлява от БСП и всички проекти спряха. Нека не оставяме за постоянно властта на цялата държава в ръцете на коалицията около БСП и Радев. Вижте какво става с управлението на пандемията. Идва нова вълна, а нашата ваксинация е пълен провал“, отбеляза Кралев.

Според водача на листата в Добрич и член на ИК на ГЕРБ Деница Сачева – партията е водила много битки през последната година и половина. „С фалшивите новини, с олигарсите, с пандемията. Много омраза и злоба се изсипаха към нас. Това не ни сломи, но най-важното – не отвърнахме на злото със зло. Отвърнахме с отговорност“, коментира Сачева и припомни, че правителството е помогнало на близо 1 млн. души със своите анти-кризисни мерки. „Можем още от утре да започнем да си изпълняваме програмата. Какво предвиждаме? 2000 лв. средна и 1000 лв. минимална заплата, 600 лв. средна пенсия. БВП да стане 200 млрд. лв. За да подкрепим младите, предвиждаме държавата да поеме 60% от осигурителния доход на 60 000 млади хора, които след завършване на училище и/или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца. След изтичане на този период работодателят ще има задължение да запази заетостта за период от 12 месеца. Мярката ще струва до 400 млн. лв.“, каза бившият социален министър.

„Демокрацията е сблъсък на идеи. Така се постига прогрес. За съжаление у нас диалогът е изместен от яростен език на омразата. Нацията е разделена, а това е огромен проблем. Страната е в хаос, но ние можем да спрем това. Можем да въведем ред. В ГЕРБ силно ме впечатли непрекъснатият стремеж на партията да се развива. Включването на толкова млади хора в реалната политика е визионерски подход. Да, има грешки, но са признати. Но има и много нови идеи, които могат да изведат страната напред“, посочи областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев, който е и част от кандидат-депутатската листа.

„В ГЕРБ многократно сме доказвали, че можем да се справяме с партии и кандидати – еднодневки. И преди са искали да ни чегъртат, но огромната подкрепа към партията няма как да се заличи. Винаги сме отговаряли на злобата с конкретните резултати от нашата работа. Резултати, които са видими във всяко село и всеки град“, завърши Десислава Атанасова – номер 2 в русенската листа.

 

< Назад