24.01.2022

Дамската организация на ГЕРБ – Кюстендил номинира новото си ръководство

     Структурата на Жени ГЕРБ в област Кюстендил проведе отчетно-изборно събрание, по време на което бе номинирано новото ръководство на организацията. Отчет на дейността от създаването й през 2008 г. до момента направи нейният областен клубен ръководител Реонита Йорданова. Тя припомни най-силните и ключови моменти от дейността на структурата в област Кюстендил.

     “Опитах се да направя така, че жените от нашата организация да бъдат оценени и признати. Към днешна дата те са 1/3 от нашата структура. Изградихме клубове в общините, участвахме активно в провеждането на всички избори през годините, имахме редица социални инициативи, проведохме незабравими академии и семинари в страната и в чужбина. Искам сърдечно да благодаря за подкрепата на всички общински и областни ръководства досега! Благодаря и на Съюза на репресираните за подкрепата през годините!“, заяви Реонита Йорданова. „Нашите дами заемаха ключови позиции в цялата област – имахме народни представители, зам. областни управители, председатели на Общински съвети, общински съветници, директори на различени институции. За мен е чест, че съм работила с всички вас. Поклон, много ви благодаря!”, емоционално се обърна към дамите Реонита Йорданова.

     Номинирана за нов областен клубен ръководител бе Димитрина Христова от Кюстендил. Тя е член на Общинското ръководство, бе дългогодишен директор на Областната дирекция по земеделие и една от най-активните дами в структурата. За организационен секретар бяха номинирани Елка Косовска от Сапарева баня и Румяна Тончева от Дупница. Пет дами от различни общини пък бяха номинирани за членове на Управителния съвет.

     Гости на отчетно-изборното събрание бяха: председателят на НИС на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова, зам.-председателят Мария Христова, Михаела Крумова – член на Контролната комисия и областният координатор на политическата сила в Кюстендил Даниел Данчев.

 

     Екатерина Йорданова поздрави дамите от името на цялото ръководство на ПП ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов. Тя отчете, че Жени ГЕРБ са дали една силна подкрепа в предизборните кампании през 2021-ва г. „Няма успешни колективи, няма успешни организации, няма успешни предприятия, ако в тях двата пола не са балансирани, защото в крайна сметка жените мислим различно от мъжете. Нашата партия е постигнала много по отношение равенството между половете, по отношение представителството на жените в различните нива на управление“, посочи Екатерина Йорданова. Тя анонсира, че предстоят две национални академии на Жени ГЕРБ тази година. „Имаме нужда от всички вас! Все повече и повече се вдъхновявам, защото виждам, че има невероятни жени сред нас. На добър час желая на новото ръководство!“, пожела председателят на Националния изпълнителен съвет Екатерина Йорданова.  

       „След всяко следващо отчетно-изборно събрание в страната осъзнавам какъв потенциал има в Жени ГЕРБ – колко силни, амбициозни, непринудени и пълни с енергия жени има“, с тези думи Мария Христова приветства дамите от кюстендилската структура. Тя ги запозна с възможностите за финансиране, които са в ресора на еврокомисар Мария Габриел. „Дори и в опозиция, бихме могли да привличаме директно финансиране от Европейската комисия в пет основни направления. Не се кандидатства на национално ниво, а директно към ЕК“, обясни Христова.

     Председателят на ГЕРБ – Кюстендил Михаела Крумова благодари на досегашния координатор Реонита Йорданова: “Винаги съм разчитала на нея през годините. Трудно се намира човек с такава неизчерпаема енергия. Поклон за целия труд и всеотдайност! Благодаря и на всяка една от вас за всеотдайността през всичките тези години и най-вече сега, че запазихте своята твърда позиция и ни подкрепяте!”

     Областният координатор Даниел Данчев също поздрави дамите за силната организация и за безрезервната им подкрепа в изборните кампании през изминалата година. Той изказа специални благодарности за неуморната работа и отдаденост от страна на досегашния клубен ръководител Реонита Йорданова.

< Назад