27.09.2022

Д-р Красимир Събев в Златоград: Трябва да сложим край на този хаос и безвремие

Златоград е лицето на ГЕРБ. Тук ГЕРБ показа как се грижи за хората, какъв резултат се постига, когато има координация между кметовете на общини, областния управител и държавата. И всички гледат в една посока, заяви пред жители на Златоград д-р Красимир Събев, водач в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област.
Неговият призив е всички да излезем на 2-ри октомври да гласуваме, защото тази апатия, която е обхванала хората, е вредна за страната и бъдещето ни. Той представи пред златоградчани листата, на която е водач.
„Опитвайки се да търсим нови лица, нови спасители, направихме едно подир друго 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание – експеримент, в който дадохме на неподготвени хора да ни управляват. За съжаление този експеримент се оказа неуспешен и всички го усещаме по джобовете си. Хората не се интересуват от държавна политика, а как тя се отразява на неговата къща, на неговата улица, на неговия град или селото, където живее. Нужна ни е стабилна държава с отговорни политици, които всеки ден са между хората, чуват техните проблеми и ги решават“, посочи д-р Събев.
По думите му в момента цари хаос и безвремие в страната, никой не поема отговорност защо горивата и електричеството поскъпнаха, защо дори стоките от първа необходимост станаха прекомерно скъпи.
„Трябва да сложим край на този хаос и безвремие! Тези избори са разковничето според мен за това дали ще имаме държава, дали ще запазим мястото си в Европа, или ще продължим да се потапяме още по-дълбоко. Затова поканете вашите близки приятели да излязат на 2-ри октомври, да дадат своя вот“, апелира д-р Събев.
За втория в листата - Недялко Славов, д-р Събев каза, че е бил най-успешният областен управител през всичките години, откак Смолян е област. Той подчерта заслугите му на "мотор" в изграждането на ГКПП Рудозем-Ксанти и в реализацията на всички важни за областта проекти.
„Смятаме, че с нашите действия сме ви улеснили в решението да гласувате за ГЕРБ. Като хора с опит в предишните кампании предупредихме за опасностите, които надвисват над страната ни. И познахме, за съжаление, че една немислима коалиция, обединена само от анти-ГЕРБ говорене, няма да изкара дълго. Както се видя, 4 партии, идеологически абсолютно несъвместими, прекалено бързо се сгромолясаха, просто защото не можаха да намерят общ език. И то не само за съществените проблеми пред страната, а дори по маловажни теми дадоха накъсо. Нямаме навик да говорим срещу нашите опоненти, но трябва да признаем обективно, че не случиха на време. За съжаление, с техните неадекватни управленски действия засилиха ефекта на кризата върху населението“, посочи Славов.
По думите му примерите за това са много.
„Факт е, че инфлацията в България е с няколко процента по-висока от средната за Европа. Всички пътуваме до Гърция и видяхме, че скокът на цените там не е толкова висок, колкото при нас. Много са некомпетентните решения в сферата на енергетиката, които повлияха върху цените на енергоносителите. Да не говорим за регионална политика, където провалът е грандиозен. Да не говорим за спрените пътни проекти, които бяха осигурени по наше време, като пътят за Старцево и Неделино, възложен през 2020 г., а се изпълнява едва сега. В резултат на тези управленски недъзи на страната се нанесоха огромни щети. И както в медицината, когато има натрупани множество хронични заболявания, търсим опитен лекар, страната ни сега се нуждае от опитни политици, не от експерименти. Младостта не е порок, но когато не е осъществена приемственост, провалът неизбежно следва“, обобщи Недялко Славов.
По думите му кандидатите за депутати на ГЕРБ-СДС, ясно осъзнавайки какви са предизвикателствата пред страната, са обрани в говоренето.
„Бъдещото управление, в което ГЕРБ ще има водеща роля, трябва да даде сигнали за обединение, не за разединение. Да успокои ситуацията с растящите цени. Затова ГЕРБ има изключително подробно разписана програма с мерки и действия, които трябва да се предприемат веднага след изборите. Ние се надяваме и ще работим за силно правителство, с дълъг хоризонт пред себе си, колкото и невероятно да звучи това като прогноза. Имаме ясно поставени цели“, каза той.
В икономиката той обясни, че ще се прилага благоразумна фискална политика, като ще повиши приходния капацитет както на общините, така и на държавата.
„Гоним в края на 2026 г. брутен вътрешен продукт от 210 млн. евро, което е ръст с около 45%. Предвиждаме в края на мандата минималната работна заплата да бъде 1200 лева, а средната - около 2400 лв. Това означава да догоним средноевропейските доходи на около 70%. Изследванията показват, че когато тази цел се постигне, се забелязва обратен тренд в миграционните процеси. Ние разчитаме по този начин да привлечем българите зад граница да се върнат в страната“, поясни Славов.
Кметът на Златоград Мирослав Янчев също отправи апел към съгражданите си да подкрепят ГЕРБ-СДС.
По думите му сигурността и предвидимостта, които имаше при управлението на ГЕРБ, към момента липсват.
„Истината някой път боли, а истината е, че това правителство легна върху спечелени проекти, одобрени и възложени поръчки. Подготовката на европейските проекти за следващия програмен период обаче е в забава. Вие това не го виждате, но мен всеки ме пита кога ще бъде саниран блокът му, кога ще бъде асфалтирана улицата му, а това зависи от стабилността на държавата. Европейската комисия трябва да има доверие в тази държава, за да се гарантира изпълнението на тези програми“, уточни Янчев.

< Назад