22.07.2020

Цветомир Паунов и Андрей Новаков се срещнаха с кмета на Добринище Петър Галчев

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и областният координатор на партията за Благоевградска област и евродепутат Андрей Новаков се срещнаха с кмета на Добринище Петър Галчев.

„Добринище е атрактивна туристическа дестинация и заедно с Банско трябва да се продължи активно работата по посока запазване на потока от туристи, въпреки пандемията”, каза Цветомир Паунов. Според него сега е важно ангажираните в туристическия бизнес да са по-гъвкави, да използват всички инструменти, които правителството предвиди за справяне с кризата заради КОВИД-19, като се спазват всички условия и изисквания, за да е под контрол здравната ситуация. „Усилията на всички трябва да се насочат за подготовка на предстоящия зимен сезон и максимално да се използват възможностите и ресурсите сега, за да се намалят негативните последствията от пандемията”, коментира още административния секретар на ГЕРБ.

Кметът Петър Галчев уточни, че засега туристите не са малко, през уикендите Добринище е пълен с гости  и въпреки че има спад, той не е тревожен. „Добринище предлага устойчив туристически продукт, интересни атракции. Къщите за гости се посещават от редовни клиенти, затова разчитаме на живата реклама”, уточни кметът Петър Галчев. Той призна, че кризата с коронавируса се е отразила и на тяхното населено място – делегираният бюджет е намален, заради това вместо предвидените пет улици, ще се ремонтират две.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков уточни, че за последните 6 месеца за трети път е в Добринище и е впечатлен от активността на партийната структура. Според него съвместната работа с народния представител Александър Мацурев дава добри резултати, като за последните месеци са разкрити четири нови квартални клуба на партията, по време на карантината са подпомогнати повече от 200 души.

 

 

< Назад