15.05.2019

Цветанов в Полски Тръмбеш: С добра инфраструктура населените места в страната ще привличат инвестиции

 

Изграждането на АМ „Хемус“ до Велико Търново е необратим процес. Това стана възможно заради стабилността в държвата и отличната работа на приходните агенции. В края на миналата година с ПМС бяха осигурени  1,35 млрд. лв. за магистралата от Ябланица до Велико Търново и същевременно като приоритет правителството разглежда и изграждането на пътя Русе – Велико Търново. С подобна изградена добра инфраструктура населените места в областта ще получат много повече възможности за инвестиции, както и ще се увеличи безопасността на движение. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред десетки симпатизанти на ГЕРБ в Полски Тръмбеш.  Пред присъстващите той представи кандидата за евродепутат под номер 4 в листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел.  Заедно с него на срещата бяха великотърновският кмет Даниел Панов , народните представители Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов и общинският координатор на ГЕРБ-Полски Тръмбеш д-р Емил Енчев.

„Нашата цел е да развиваме област Велико Търново. Държавата предостави на Свищов около 330 дка площ от бившите военни поделения, където сега се изгражда индустриален технологичен парк. За тази цел държавата до дни ще преведе на Общината 1 000 000 лева за изграждането на тази индустриална инфраструктура. Наскоро правителствата  на България и Румъния договориха и изграждането на Дунав мост 3. Всичко това ще даде повече възможности за развитието на свищовската община, а това е важно и за близкия до крайдунавския град Полски Тръмбеш”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите на Цветанов на 26 май ни предстоят едни много важни избори, тъй като е от  съществено значение кои ще ни представляват в Европейския парламент. „Много са тези, които казват, че тези избори нямат отношение нито към местната, нито към изпълнителната власт. Това не е така, защото ние искаме подкрепа от Европа, а това може да стане, когато ние, от ГЕРБ, изпратим най-много депутати и те се присъединят към най – голямото политическо семейство, това на ЕНП”, каза още Цветанов. Той припомни, че предвидените за страната ни евросредства са с около 4 милиарда лева повече, което означава, че в периода 2021-2027 година ние ще получим 18 милиарда лева.  По думите му тези пари ще бъдат една допълнителна добавена стойност към средствата за регионите и населените места в тях.

Присъстващите на срещата припомниха на Цветанов, че преди години с негово съдействие са били осигурени 7 000 лева, с които е започнал ремонтът на църквата в село Петко Каравелово.

Още с пристигането си в Полски Тръмбеш,  Цветанов бе посрещнат от малкия Цветан и майка му. Момченцето се роди през юли 2014 след инвитро процедури, осъществени със съдействието на зам.председателя на ГЕРБ и бе кръстено от родителите си на негово име.

< Назад