10.04.2019

Цветанов в Нови пазар: Само за последните три години с постановления на Министерски съвет са отпуснати над 3 млн. лв. за Нови пазар

ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов никога не делят общините на „наши“ и „ваши“. За разлика от БСП – ние не използваме популизъм, а даваме само реални обещавания към хората и работим по тяхното изпълнение. Това е причината ние постоянно да сме на терен, сред гражданите – така хем можем да чуем от самите тях доволни ли са от нашата работа, хем те могат да ни запознаят със своите проблеми, а ние да ги отнесем до компетентните институции, където да се търси решение за тях. Това каза Цветан Цветанов пред актива на ГЕРБ в Нови пазар. На срещата присъстваха кметът на община Нови пазар Ивайло Камаджиев, общинският ръководител на ГЕРБ-Нови пазар Ангел Куцаров, общинското ръководство, общински съветници и кметове на кметства.

Цветан Цветанов съобщи, че само за последните три години с постановления на Министерски съвет са отпуснати над 3 млн. лв. за Нови пазар. Той обясни, че вследствие на отличната работа на приходните агенции, безкомпромисната борба с контрабандата и високия икономически растеж – се генерира допълнителен приход, който държавата може да разпределя за българските региони или за определени дефицитни сектори. „Пример за това са заделените над 1.35 млрд. лева от излишъка за изграждането на АМ "Хемус". Отделно има възможност в страната ни да бъде направена инвестиция за 1,4 млрд. евро за завод за коли, нещо невиждано досега“, сподели той.

Цветанов припомни, че в този мандат на правителството минималните пенсии бяха направени 200 лв., а всяка година се отпускат коледни и великденски надбавки за пенсионерите. Той коментира и друга актуална тема с фалшивите ТЕЛК-ове. „През 1990 година едва 2% от населението в пенсионна възраст е било с ТЕЛК, а сега процентът е 15.  Това е огромен финансов ресурс и ако спрем фалшивите ТЕЛК-ове ще има повече пари за българските пенсионери“, обясни Цветанов. Той дискутира с членовете на местната структура и другата приоритетна тема - за образованието, като основно бяха засегнати въпросите как детските градини да кандидатстват по проекти и обвързването на присъствията в училище със социалните помощи. Цветанов определи тази политика като отговорна и обвързваща по-стабилно родителите с присъствието на децата им в училище.

Зам.-председателят на ГЕРБ заключи, че с победа на европейските избори добрите неща в България ще продължат да се случват и това ще бъде вот на доверие към успешното управление на правителството.

< Назад