14.05.2019

Цветанов в Голямо Враново: Номер 12 в бюлетината на 26 май означава подкрепа за листата, правителството и местната власт

До 2021 година учителските заплати ще бъдат двойно увеличени спрямо 2017 г. В последните 2 години близо 700 млн. лева са дадени за подобряване на материалната база в училищата и детските градини, каза днес председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам. – председател на партията Цветан Цветанов по време на посещението си в село Голямо Враново /Община Сливо поле/.

Заедно с областния координатор на ГЕРБ в Русенска област и народен представител Пламен Нунев, Цветан Цветанов разговаря с местни жители в читалището на населеното място. Там бяха още общински съветници, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, кметът на Голямо Враново Тефик Байтар и екипът му и др.

Важно е да се направи силна връзка между образованието и многодетните семейства. Няма как без образование да се осигури реализацията на тези деца. Държавата трябва да направи така, че родителите да подпомогнат този процес, отбеляза по време на срещата Цветан Цветанов. Той обясни, че един от акцентите на настоящето управление е дуалното образование. „По този начин се гарантира оставане децата в съответните населени места, а освен това и придобиването на професионална квалификация, добави Цветан Цветанов. „Смятам, че направеното по темата образование е добро за държавата. Това показва добро отношение към учителите, които имат изключително достойна професия“, коментира още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна факта, че 100% от децата в селото посещават училище. Той уточни, че основен принос за това има Механизмът за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици.

„Номер 12 в бюлетината на 26 май ще означава подкрепа за листата на ГЕРБ, подкрепа за правителството на Бойко Борисов и гаранция, че политиките в подкрепа за местната власт ще продължат“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Предстои ремонт на детските площадки на територията на местното училище, като за целта са осигурени средства, съобщи кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов.

Присъстващите помолиха за подмяна на техниката в компютърния кабинет на училището, а на свой ред Цветан Цветанов пое ангажимент да помогне за осигуряване на 12 нови компютърни конфигурации от началото на учебната година.

 

По време на разговора стана ясно, че има нужда от два големи автобуса, защото наличните са амортизирани. В хода на дискусията бе изтъкнато, че премиерът е направил всичко възможно да се отпуснат пари за закупуване на над 100 нови училищни автобуса, като един или два от тях могат да бъдат за Сливо поле.

Гостите бяха запознати и с проектите за подобряване на инфраструктурата в населеното място. Сред тях е мащабният проект за реконструкция на водопроводната мрежа на Голямо Враново и Юделник на стойност близо 7 млн. лева с ДДС. До 2021 година ще бъдат подменени близо 36.7 км. от водопроводната мрежа, което съществено ще снижи загубите на вода. Само преди 5 месеца там бе открито обновеното читалище. През тази година ще бъдат преасфалтирани поне 3 големи улици на територията на Голямо Враново.

 

< Назад