16.04.2018

Цветанов: БСП искат криза, за да влязат във властта чрез служебен кабинет

БСП още не могат да преодолеят загубата, която понесоха на парламентарните избори. Те още смятат, че ако успеят да създадат криза, ще се стигне до служебен кабинет, назначен от президента Радев, и по този начин те ще могат да влязат служебно във властта, иначе не могат. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов на областно партийно събрание в Смолян.  В него участваха още кметът на Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, депутатите д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, областният управител Недялко Славов, кметове на общини от област Смолян и общински съветници.

Цветанов сподели разочарованието си от поведението на опозиционните партии. „В момента никоя от тях не мисли как да реши проблемите на хората. Това въобще не им е на дневен ред. Те мислят само за влизане в управлението“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

„Разочарован съм и от президента Радев, който обслужва БСП. Досега не съм чул някъде да е казал, че в България се прави нещо позитивно и добро. Не съм чул обективна оценка. Явно от БСП и Румен Радев ще очакваме такъв подход, който да удря и да дискредитира ГЕРБ. И докато за БСП това е приемливо, за президента не е“, напомни  той.

По думите му на въздействието с компромати спрямо ГЕРБ може да се отговори само с дела. „Запомнете - всяко обещание, което даваме, хората след време ще си го потърсят“, призова Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че усилията на ГЕРБ са насочени към стабилност на правителството, което на свой ред да постига реални резултати. Той отбеляза, че България е получавала само високи оценки за европредседателството. „Няма държава, която да не оценява това, което прави България във връзка с председателството на Съвета на ЕС“, посочи Цветанов.

Преди събранието двамата с кмета на Смолян Николай Мелемов направиха разходка по главната улица на Смолян. След обиколката Цветанов сподели, че е много удовлетворен. „При тези срещи се усеща настроението на хората и дали добре си вършим работата и ние като централна власт, и кметът на дадената община“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

„Повечето партии така изчезнаха или се смалиха, защото загубиха контакта си с хората. Взеха властта, качиха се в небесата и забравиха откъде са тръгнали. Затова за нас тези човешки контакти са много важни“, обобщи Мелемов.

< Назад