02.04.2015

Цветан Цветанов: Всички поканени на моя рожден ден вместо подаръци и цветя да заделят средствата за дневен център за деца с аутизъм

Днес е Световният ден за информираност за аутизма. Призовал съм всички поканени на моя рожден ден да няма подаръци и цветя, а всеки да даде, колкото е смятал да задели за един подарък за мен - тези средства ще отидат за сградата, която беше дадена от Столична община в Горубляне, за да може да се направи един център за тези дечица. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов на брифинг в парламента . Цветанов  добави, че трябва да се алармират всички институции и граждани в България и трябва да бъдем съпричастни. Той благодари на всички, които се присъединяват към тези инициативи и изрази надежда, че събраните средства ще отидат за възстановяването на сградата.

„Искам да благодаря на всички известни личности, които се присъединяват към тези каузи. Спомням си, когато бяхме пред Народната библиотека с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Оттогава аз станах част от всички тези инициативи, които се правят“, каза още Цветан Цветанов.

 

“Ако преди 20 години едно на 10 000 деца страдаше от аутизъм, в момента световната статистика е, че едно на 68 деца има аутизъм”, обясни председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. По думите й, от четири години насам България има своите посланици на добра воля на тази много важна кауза. „Това са Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и нашите популярни личности“, каза Соколова. Председателят на ЖГЕРБ посочи, че това са хората, които са отдали себе си за възможността да информират за тази толкова значима болест. „Прогнозата е през 2050 година половината от населението да е диагностициран с аутизъм. Това е тема, за която не просто трябва да говорим. Трябва да се грижим за тези хора“, подчерта Ирена Соколова.

< Назад