18.11.2017

Цветан Цветанов в Бургаско: 187 домакинства ще получат общо 419 електроуреда, закупени с партийната субсидия на ГЕРБ

187 домакинства в Бургаско ще получат общо 419 електроуреда. Техниката е закупена с тези 100 хил. лв, които ГЕРБ дари от партийната си субсидия в помощ на пострадалите от наводнението семейства. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в с. Полски извор, община Камено. Той пристигна в Бургаско, за да участва в разпределянето на битовата техника. Заедно с него бяха кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на община Камено Жельо Вардунски, областният координатор на партията в Бургас Димитър Бойчев, депутати, кметове и общински съветници от цялата област Бургас.

Цветан Цветанов благодари на Тодор Белчев – един от собствениците на веригата магазини „Технополис“, за щедростта и отзивчивостта винаги, когато има благотворителна кауза.  „Днешното действие е една допълнителна възможност, с която да покажем солидарността на българското общество и всички институции. Това, което правим днес, е една малка част от общите усилия на всички тези, които помогнаха в последните няколко дни, за да могат семействата да преодолеят този стрес“, заяви Цветанов пред събралите се хора.

„Подготвихме преписка, която да бъде внесена към Европейската комисия, за да кандидатстваме за субсидии по фонд „Солидарност“. Той компенсира средства за възстановяване на инфраструктурата.“, обяви на свой ред кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.

От с. Полски извор започна доставката на техниката за пострадалите домакинства от водното бедствие на 24 и 25 октомври т. г.  Разпределението на всичките 419 броя домакински уреди се извършва по специално изготвени списъци от местните кметства на общините Бургас и Камено. Най-много електроуреди от дарението бяха насочени към бургаските села Равнец – 78 печки и 74 перални, и Братово – съответно 11 печки и 13 перални машини. От населените места в община Камено хората в с. Ливада получиха общо 78 броя електроуреда, в с. Полски извор – 100, в с. Черни връх – 22 и в с. Трояново – 21, между които перални машини, готварски и микровълнови печки, бойлери, хладилници и телевизори. От тези 419 уреда, 34 ще бъдат предоставени за нуждите на две детски градини, намиращи се в селата Равнец и Черни връх. Очаква се те да бъдат ремонтирани допълнително, за да могат децата да се върнат в обновените стаи още тази зима.

< Назад