15.05.2019

Цветан Цветанов се срещна със служителите и ръководството на месопреработвателен комбинат в с. Българско Сливово

„Щастлив съм да бъда в едно предприятие в Свищов, което вече се възползва от европейската солидарност. Дължим уважение на ръководството, което е избрало да инвестира именно тук, за да осигури 120 работни места. Обръщам се към вас с призив да ни подкрепите на 26 май с номер 12 в бюлетината, защото това ще гарантира стабилността, която имаме днес, защото именно с тази стабилност  държавата може да си позволи с постановления на правителството да отпуска целеви средства за решаването на проблеми, които иначе не могат да бъдат решени със средства от бюджета на общината. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред  120 служители на месопреработвателния комбинат в с. Българско Сливово „Биляна“ ООД. Той бе придружаван от великотърновския кмет Даниел Панов и д-р Кристиян Кирилов - председател на Общинския съвет в Свищов,. Пред присъстващите те представиха Ева Майдел и Илия Лазаров - кандидати за евродепутати от листата на ГЕРБ-СДС.

“Биляна“ ООД е на път да създаде уникална по рода си, както на територията на България, така и на  целия Европейски съюз, пълносистемна ферма за скариди. През  последния програмен период във фирмата са инвестирани 5 млн. лева по европейски програми. Дружеството получава европейски субсидии и за хуманно отношение към животните. Екология и хуманност е лайтмотива на фирмата, която годишно отглежда 30 000 прасета.

„С един комплексен подход на всички институции ние сме успявали да подкрепим нееднократно община Свищов. Така и нашите европейски депутати, които ще бъдат част от голямото семейство на Eвропейската народна партия ще имат възможност да защитават националните интереси пред европейските институции“, обясни по време на срещата Цветанов.

„Инвестициите водят  до по-високи доходи и повече данъци. В момента ние реализираме още пет проекта, един от които отново е с европейски средства, затова за нас е изключително важно да има стабилност и предвидимост в държавата”, сподели мениджърът на дружеството Лефтер Лефтеров.

„Радвам се, че това е оценката за функционирането на държавата и доверието в нея. Благодарение на това, предприятията могат да се възползват от европейската солидарност и да осигуряват работни места, подобно на тази фирма”, каза Цветан Цветанов.

Ева Майдел подчерта, че от догодина започва нов програмен период и за нея са от изключителна важност такива срещи, които й дават обратната връзка. По думите й за България  и българския бизнес ще има повече пари.  Това според нея ще даде възможност на повече българи да се завърнат и да работят в родината си. Тя припомни, че миналата година е първата, в която има повече завърнали се, отколкото напуснали страната българи и подчерта, че нейният стремеж е тази тенденция да продължи.

Илия Лазаров заяви, че е в листата на ГЕРБ напълно осъзнато, защото няма никакви различия с ГЕРБ по отношение на европейската политика. Той подчерта, че БСП е изключително безотговорна към България партия, а в листата им има човек, който може да напише дисертация как се фалира държавата и такива предприятия като това.

< Назад