01.10.2018

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Франция Ерик Льобедел

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Франция в България Н.Пр. Ерик Льобедел.

По време на срещата посланикът поздрави Цветанов за избирането му за представител на Съвместната група за парламентарен контрол (СГПК) на Европол в Управителния съвет на Агенцията. Цветанов на свой ред изрази признателност към френската делегация в СГПК, че подкрепиха приемането на Процедурните правила за функционирането на групата през март в София в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Цветан Цветанов и Ерик Льобедел обсъдиха и политическата ситуация в България и Европа, като фокусът на разговора им падна върху възможностите за засилване на парламентарното сътрудничество между двете държави в сектор „Сигурност“. Обсъдена бе и идеята за работно посещение на българска парламентарна делегация от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Париж. Целта на посещението ще бъде обмен на опит в парламентарния контрол над дейността на службите и противодействието на фалшивите новини. Цветанов и Льобедел бяха единодушни, че службите на България и Франция имат добро взаимодействие и засилването на парламентарното сътрудничество ще помогне да се надгради този капацитет и взаимно доверие.

< Назад