15.03.2018

Цветан Цветанов проведе среща с актива на Жени ГЕРБ-София

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе тази вечер работна среща с актива на Жени ГЕРБ-София. Днешните разговори бяха част от поредицата срещи „Европейски диалози“, които дамите от ГЕРБ-София организират. На последната такава среща гост-лектор беше зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, като тази вечер неговото място зае председателят на парламентарната Комисия по външна политика Джема Грозданова.

Цветан Цветанов обсъди с дамите актуалната политическа обстановка в страната, като обясни какви са последните законодателни инициативи на ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че в днешно време е все по-трудно управляващите да се справят с негативния ефект от популизма на опозицията. „Днешното им предложение за създаването на анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ бе поредният пример за популизъм. На техния популизъм ние реагираме с отговорни парламентарни действия“, подчерта Цветанов. По думите му в борбата с демагогията на БСП е много важна подкрепата, която ГЕРБ получава от своите коалиционни партньори от „Обединените патриоти“.

Цветан Цветанов поздрави дамите за техните инициативи за киберсигурността, целящи да намалят насилието както в живота, така и в интернет. Той анонсира и предстоящото събитие от парламентарното измерение на европредседателството – заседанието на съвместната група за парламентарен контрол на „Европол“ в неделя и понеделник. „Вашите събития за киберсигурността отлично се вписват в предстоящия форум“, обърна се към жените Цветанов.

Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова представи пред дамите приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. В своята презентация Грозданова анонсира всички по-важни събития от парламентарното измерение на председателството. „Поставянето на темата за европейската перспектива пред Западните Балкани е огромен успех за нас“, каза председателят на Комисията по външна политика.

 

< Назад